SUDAN'DA ŞAŞIRTAN BULUŞMA

SUDAN

İnegöl Belediyesi`nin ihalelerine giren aynı adresteki 4 inşaat firmasından 3'üne ortak olduğu iddia edilen Yasin Sağer isimli işadamı ile İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sudan gezisine birlikte katıldılar.

CHP’li Şevket Mollaer, seçim sürecinde ve seçim sonrasında yaptığı açıklamalarla İnegöl Belediyesi’nin milyon TL’lik ihalelerine girip kazanan 4 ayrı inşaat firmasının aynı adreste ikamet ettiğini ve aynı iletişim bilgilerini kullandığını öne sürmüştü. Mollaer’in iddialarını Alinur Aktaş cephesi sürekli inkar etse de, Sudan’da çekilen bir fotoğraf konunun yeniden gündeme gelmesine sebep oldu.

Şevket Mollaer, Yasin Sağer isimli işadamının söz konusu 4 farklı inşaat firmasından 3’üne ortak olduğunu öne sürmüş ve en son Atatürk Bulvarındaki katlı otopark inşaat ihalesine de söz konusu 4 firmadan ikisinin katıldığını açıklamıştı. Mollaer, bu konuyla ilgili bazı endişelerinin olduğunu da ifade etmişti.

DEVLETİN SAVCISI, HAKİMİ VAR DEMİŞTİ

Mollaer’in bu iddialarına ilişkin Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bildiğiniz bir şey varsa gidin devletin savcısı, hakimi var. Şikayet edin. Eğer vatanperverseniz savcılığa başvurun” şeklinde karşılık vermişti.

Kamuoyunda da büyük yankı uyandıran bu iddialarla ilgili ismi geçen işadamı Yasin Sağer ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın geçtiğimiz günlerde Sudan’a yapılan gezide aynı heyette yer alması dikkat çekti. Birlikte yolculuk yapan ve aynı ortamlarda bulunan Yasin Sağer ve Alinur Aktaş’ın gündeme gelen iddialarla ilgili görüşme yapıp yapmadığı ise merak konusu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00